IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:22 | 9 август 2016
Обновен: 14:02 | 17 април 2024

26 деца на 2-годишна възраст са приети в детски градини

За отглеждането и възпитанието на малчуганите са създадени условия, които отговарят на всички възрастови потребности

По материала работи: Пламен Янков
26 деца на 2-годишна възраст са приети в детски градини

26 деца на 2-годишна възраст са приети в общинските детски градини във Варна, след като новият Закон за предучилищното и училищното образование осигури такава възможност за родителите. За отглеждането и възпитанието на малчуганите са създадени условия, които отговарят на всички възрастови потребности, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.


На 12-ти август изтича договорът на Община Варна с фирмата, която поддържаше електронния регистър за прием на деца в общинските детски градини. В тази връзка, до приключване на новата обществена поръчка за избор на изпълнител, родителите ще могат да се информират за свободните места от сайтовете на детските градини, както и на място, а директорите на детските градини - на основание чл.257 ал/1/ и ал./2/ от Закона за предучилищното и училищното образование, ще определят реда на прием и записване на децата, поясниха от дирекцията.

Коментари

Новини Варна