IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:37 | 28 октомври 2014
Обновен: 13:24 | 16 април 2024

Варненските училища готови за зимата? Да, ама не!

Само ден преди Варна да бъде обхваната от студената вълна, от местната администрация разпространиха прессъобщение, в което заявиха, че всички учебни и социални заведения са готови за зимата.

По материала работи: Борис Проданов
Варненските училища готови за зимата? Да, ама не!

Само ден преди Варна да бъде обхваната от студената вълна, от местната администрация в града разпространиха прессъобщение, в което заявиха, че всички учебни и социални заведения са готови за зимата. Оказа се обаче, че това не е съвсем така.

Още в понеделник стана ясно, че три училища - Математическа гимназия "Петър Берон", ОУ "Захари Стоянов" и СОУ "Любен Каравелов", ще бъдат с намалени часове заради проблеми с парните инсталации. Школото в “Аспарухово” бе с редуцирани занятия по 25 минути и вчера.

На сградата бе осигурено алтернативно отопление. Проблем с топлото днес имаше и в Първа езикова гимназия заради техническа неизправност в парната система. 25-минутни бяха и учебните занятия в СОУ „Димчо Дебелянов” (пак днес) заради проблем с котелната инсталация.


Любомир Михайлов

Коментари

Новини Варна