IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
15:54 | 17 ноември 2014
Обновен: 12:25 | 27 март 2024

Няма опасност от свлечената земна маса в района на Траката

Това заяви Олег Колев - главен експерт „Свлачища и укрепване на територии“ в общината

По материала работи: Пламен Янков
Няма опасност от свлечената земна маса в района на Траката

Няма опасност за живота и здравето на хората, както и за пътя в района на свлечената земна маса до рибарското селище Траката, заяви Олег Колев-главен експерт „Свлачища и укрепване на територии“ в община Варна. В края на миналата седмица подпорната стена, изградена от общината за укрепване на свлачището, е била съборена заради пропадане на земни маси.

„В момента имаме локално ерозионно нарушаване на устойчивостта на ската. Подобни прояви са регистрирани няколко пъти от март 2010 г. Община Варна предприе мерки, като започна укрепване на района с гравитационна подпорна стена. При нареждането на 4-тия ред габиони обаче, започна да поддава централната част на стената. Не знаехме причината, и тъй като се наруши конструкцията, съборихме стената. Вече е направен изкоп, за да се установи причината за пропадането. Провели сме консултации за изграждане на нова стена,  вероятно ще пристъпим към поставяне на подложна бетонна плоча и върху нея отново ще има габиони“, обясни инж. Колев.

Коментари

Новини Варна