IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
20:44 | 30 март 2015
Обновен: 12:30 | 23 април 2024

Майки от Варна: Кърменето напоследък се дискутира прекалено

Мненията често са преднамерени и недоброжелателни

По материала работи: Борис Проданов
Майки от Варна: Кърменето напоследък се дискутира прекалено

Майки от Варна се събраха на символичен протест в подкрепа на кърменето на обществени места. Това стана в един от търговските центрове в града. Според тях всяка майка има право да кърми детето си навсякъде, когато това се наложи, независимо дали става въпрос за търговски център, или алея в парка.


Майките от Варна са на мнение, че темата за кърменето извън дома напоследък е прекалено дискутирана, в редица случаи преднамерено и недоброжелателно, а става въпрос за нещо съвсем нормално  - като майчинството и отглеждането на дете.


„Аз не мога да разбера как срещу пушенето на обществени места няма толкова негативни коментари, колкото срещу храненето на бебетата, което е нещо съвсем естествено. Човек се ражда и започва живота си благодарение на кърмата“,  казва една от протестиращите майки.


Във всяка европейска държава кърменето на обществени места е нещо съвсем обичайно, не впечатлява и не скандализира никого. Затова майките от Варна питат защо у нас това  предизвиква толкова разгорещени коментари. „Мисля, че сме малко повече псевдоморалисти, защото няма проблем да гледаме реклами с дами по оскъдно бельо, а храненето на едно бебенце се оказва голям грях“,  казва друга от протестиращите майки.


Младите дами изразиха мнение, че ако кърменето на обществени места толкова  много дразни, би трябвало в големите търговски центрове да има стаи за кърмене.

 

Десислава Димитрова

Коментари

Новини Варна