IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
15:34 | 5 декември 2015
Обновен: 14:15 | 23 април 2024

Николина Ангелкова: Очакваме ръст на руските туристи

Това ще се случи след облекчение на визовия режим за руснаци

По материала работи: Юлиян Атанасов
Николина Ангелкова: Очакваме ръст на руските туристи

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви пред Дарик, че се очаква ръст от 30% на руските туристи догодина.По нейни думи това ще стане възможно след облекчаване на визовия режим за руските туристи у нас. Тази и още редица други мерки ще бъдат въведени, като работата за летния сезон догодина вече е започнала, допълни Ангелкова.

 

3.3 процента спад на туризма и около 25 на сто по-малко туристи от Украйна и Русия сме имали тази година. За сметка на това обаче, очакванията за зимата са за ръст от над 5 %.Летният туризъм в България формира 70 на сто от приходите на целогодишния туризъм в страната. 20% от капитала се генерират от зимните почивки, а 10% от други видове туризъм.

 

Като цяло очакванията по отношение на руския пазар са добри, заяви министърът: „Обсъждаме вариантите и за допълнително намаляване на цената на визите или включване на други групи, освен децата, които в момента ползват безплатни визи, например пенсионери, организирани групи над определен брой хора", каза Ангелкова.

bgonair.bg

Коментари

Новини Варна