IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
11:17 | 22 октомври 2015
Обновен: 23:32 | 24 април 2024

България е на първо място по събития за Европейската седмица на физическата активност

Имаме 595 регистрирани активни MOVE агенти и 705 събития

По материала работи: Юлиян Атанасов
България е на първо място по събития за Европейската седмица на физическата активност

България държи първенството с 595 регистрирани активни MOVE агенти и 705 събития, проведени по време на Европейската седмица на физическата активност и спорта. BG Бъди активен отчита първо място на България в Европа по брой различни събития и MOVE агенти по време на европейската седмица на физическата активност и спорт MOVE Week 2015 г.България е на първо място сред още 37 европейски държави и 5 южноамерикански (Бразилия, Перу, Уругвай, Аржентина, Колумбия).

 

По време на MOVE Week 2015 се включиха 211 населени места и 340 училища, а в European School Sport Day, проведен тази година за първи път на европейско ниво на 25-ти септември, участваха над 250 учебни заведения. Статистиката за Европа и Южна Америка е 11 500 събития, 2 100 населени места, 43 държави от Европа и Южна Америка.

 

MOVE събития

Голям успех е участието на деца с увреждания в събитията в СливенКърджали - в училищата, и в Симитли – в училища и детски градини.

В Пловдив MOVE Week имаше 3 водещи събития - NowWeDANCE, Фестивал на движението, Plovdiv City Run.

Град Сливен тази година направи изключително включване, като инициативите в града бяха от 14 до 27-ми септември. Инициативите включваха инструктори по Зумба, които посещаваха училища и детски градини в града. Раздвижените деца бяха хиляди, имаше и специални събития в детски домове, а също и за деца с увреждания. Координацията на събитията беше направена със съдействието на Младежки дом – Ямбол. В Сливен бе осъществен и флашмоб, като в него се включиха и младоженци.

Коментари

Новини Варна