IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
15:48 | 31 октомври 2014
Обновен: 13:15 | 23 април 2024

Камерите във Варна не се обслужват от 2 години

“Камерите функционират на самотек. Ако не се скапе някоя от тях - работи, но ако се скапе, никой няма да я оправи”, заяви представителят на община Варна

По материала работи: manager
Камерите във Варна не се обслужват от 2 години

Камерите за видеонаблюдение във Варна не се поддържат от две години насам. Това заяви за chernomore.bg Владимир Тонев, представител на община Варна в дружество “Ефкон”, чиято собственост са системите за наблюдение в морската столица. Той уточни, че голяма част от камери не работят, а тези които функционират към момента, действат единствено благодарение на това, че са устояли на времето.

 

Община Варна е миньоритарен собственик в дружеството. Фирмата, изградила системата, отговаря и за нейната поддръжка. “Камерите функционират на самотек. Ако не се скапе дадена камера - работи, но ако се скапе, никой няма да я оправи”, заяви Тонев в прав текст.

 

Общината има неизпълнен договор с фирмата доставчик. До момента от местната хазна са платени 5 млн. лв. за системата, като остават да се доплатят още 5 млн. лв. на дружесtвото изпълнител. “Държавата в лицето на МВР трябва да плати тези пари, защото те така или иначе са прекия ползвател на услугата за видеонаблюдението в града”, смята Тонев. Той е категоричен, че община Варна няма възможност да доплати тези пари и то за функциите на полицията.

 

От Областната дирекция на МВР в морския град коментираха, че те са само ползватели на системата и не отговарят за нейната поддръжка. “Осъществява се постоянно наблюдение от контролния център, който се намира в сградата на Областната дирекция”, категорична бе пред chernomore.bg пресаташето на местната полиция Ивана Милева.

 

Любомир Михайлов

Коментари

Новини Варна