IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
14:08 | 10 ноември 2014
Обновен: 08:33 | 17 април 2024

Външно призова българските граждани да напуснат Либия

Министерството на външните работи подновява настоятелната си препоръка към всички български граждани, останали на територията на Либия след събитията през юли 2014 г., да напуснат в най-кратък срок страната. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на м

По материала работи: Пламен Янков
Външно призова българските граждани да напуснат Либия

Министерството на външните работи подновява настоятелната си препоръка към всички български граждани, останали на територията на Либия след събитията през юли 2014 г., да напуснат в най-кратък срок страната. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на министерството.

Тези наши граждани следва да отчетат критичните за сигурността и живота им сериозни рискове, в условията на временно нефункциониране на местните либийски държавни структури и ескалация на въоръженото противопоставяне между различни либийски групировки, се посочва в съобщението.

Министерството на външните работи напомня, че след изтеглянето на състава на българското посолство от Триполи в края на юли тази година, възможностите за защита и съдействие на бедстващи български граждани на либийска територия са крайно ограничени.

Коментари

Новини Варна