IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
10:58 | 3 ноември 2017
Обновен: 08:49 | 15 май 2024

Въвеждат временна организация заради ремонта на бул. „Левски“

Промяната засяга два участъка по ул. „Ян Палах“

По материала работи: Пламен Янков
Въвеждат временна организация заради ремонта на бул. „Левски“

Във връзка със стартиране на строителните дейности през следващата седмица по обект: „Изграждане на бул. „Левски“ в участъка от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“, подобект: от км. 0+150 до км. 2+924: се въвежда временна организация за безопасност на движението в два участъка по ул. „Ян Палах“:

 

За първия участък - от кръстовището с ул. "Подвис“ до преди ул. “Зюмбюл“ - организацията ще протече в два етапа. При първия лентите за движение в двете посоки по булеварда ще останат почти без промяна от съществуващото положение – две ленти в посока ул. “Прилеп“ и една лента в посока „Златни пясъци“. Движението към ул. “Брегалница“ ще е затворено, поради необходимостта от прокопавания за ВиК комуникации. През този етап ще се изгражда и новото платно – дясно, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

 

При втория етап движението ще се прехвърли в изграденото ново платно на булеварда, като разминаването ще е в по една лента в посока. Участъкът е с дължина от 300м., след което ще се влива в съществуващото пътно платно. Подходът към ул. “Брегалница“ ще бъде прекъснат до приключване на работите в участъка.

 

Маршрутите, както и спирките на градския транспорт, остават непроменени за времето на строително-монтажните работи в този участък.

 

За втория участък - от км. 2+400.00 до км. 2+730.00 – при „Топлата вода“ – няма разлика от досегашната организация на движение, тъй като СМР са в зона без изградена инфраструктура към момента. Работи се по коритото на дерето, както и се изгражда изцяло нова улица с прилежащите й пътни платна и тротоари.

 

Черно море


Четете още Новият бул. „Васил Левски“ ще минава през „Максуда“

Събарят бараки по "Владислав Варненчик" заради бул. "Левски"

Коментари

Новини Варна