IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
11:39 | 11 ноември 2014
Обновен: 13:17 | 23 април 2024

Окончателно: Скача глобата за "паяка" във Варна

Най-солено излиза репатрирането на неправилно паркирал автомобил в крайните квартали на морската столица

По материала работи: manager
Окончателно: Скача глобата за "паяка" във Варна

Глобата за репатриране на неправилно паркирали автомобили във Варна скача. Това решиха местните парламентаристи по време на 36-тото заседание на Общинския съвет.

Новото в случая е въвеждането на различни санкции за отделните райони на морския град. 

Досега санкцията за вдигане на автомобил от общинския "паяк" бе 30 лв., без да има значение в коя част на Варна е бил неправомерно паркиран той. Сега санкцията ще варира в зависимост от отдалечеността на превозното средство от наказателния паркинг, който се намира под Аспарухов мост.

Така репатрирането на автомобил в кв. „Аспарухово“ и в центъра ще струва на нарушителите 45 лв. В кв. „Галата“, „Чайка“, „Победа“, „Възраждане“, „Левски“, „Младост“, „Трошево“, „Изгрев“ и кв. „Св. Иван Рилски“ – 50 лв. В крайните квартали – „Владиславово“, „Виница“, „Бриз“ и всички селищни образувания – 55 лв.

Въвежда се и глоба за вдигане с "паяк" на излезли от употреба автомобили, като санкциите за собствениците им също ще варират в зависимост от разстоянието от наказателния паркинг. Глобата за излезли от употреба превозни средства на територията на центъра и „Аспарухово“ е 22 лв., в крайните квартали е 27 лв., а в останалите – 25 лв.

Черно море

Коментари

Новини Варна