IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
16:43 | 14 ноември 2014
Обновен: 11:04 | 27 март 2024

(СНИМКИ) Не могат да "озаптят" свлачището на Траката

Отговорните служби търсят решение на проблема, твърди главният експерт по свлачищата в община Варна Олег Колев

По материала работи: manager
(СНИМКИ) Не могат да "озаптят" свлачището на Траката

Пропадна новоизградената подпорна стена в източната част на свлачището в местността "Траката" във Варна. Проверка на chernomore.bg показа, че ремонтните дейности в района все още не са приключили, а общинските експерти търсят начин да овладеят пропадането на земните маси.

 

Укрепването, в източната част на свлачището, е започнало само преди 20 дни, като до момента екипът е успял да реализира едва 1/3 от работата, разкри пред chernomore.bg главният експерт по свлачищата в община Варна Олег Колев.

 

Наблюдава се едно пропадане на 6-7 кв. м. в центъра на стената. За момента тя е укрепена, като не създава реална опасност за преминаващите в близост хора и автомобили, увери още специалистът. Колев добави, че експертни екипи ще работят и през уикенда, за да се установи точната причината за свличането на земните маси, за да може да се реализира едно качествено укрепване на района.

 

Той отрече причина за пропадането да е някой от близките строежи. "Това е свлачище, регистрирано още през 2010 г. Укрепването в тази зона е част от цялостния проект по укрепване на земните маси в района на "Траката", коментира Колев.

 

Дейностите се осъществяват със средства от националния Фонд за справяне с последствията от бедствия и аварии, уточни той. Според него въпросното свличане на част от стената няма да оскъпи по никакъв начин дейностите по проекта.

 

Автор: Любомир Михайлов

Снимки: Пламен Гутинов

 

 

Коментари

Новини Варна