IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
19:10 | 16 ноември 2014
Обновен: 19:41 | 17 април 2024

Не могат да "озаптят" свлачището на Траката

Пропадна новоизградената подпорна стена в източната част на проблемния район

По материала работи: Ставри Таргов
Не могат да "озаптят" свлачището на Траката

Пропадна новоизградената подпорна стена в източната част на свлачището в местността Траката във Варна. Проверка на в. "Черно море" показа, че ремонтните дейности в района все още не са приключили, а общинските експерти търсят начин да овладеят свличането на земните маси.

Укрепването в източната част на свлачището е започнало само преди 20 дни, като до момента екипът е успял да реализира едва 1/3 от работата, разкри пред в. "Черно море" главният експерт по свлачищата в община Варна Олег Колев.
Наблюдава се едно пропадане на 6 - 7 кв. м в центъра на стената. За момента тя е укрепена, като не създава реална опасност за преминаващите в близост хора и автомобили, увери още специалистът. Колев добави, че експертни екипи са работили през уикенда, за да могат да установят точната причина за свличането на земните маси. Едва тогава ще може да се реализира едно качествено укрепване на района.
Той отрече причина за пропадането да е някой от близките строежи. "Това е свлачище, регистрирано още през 2010 г. Укрепването в тази зона е част от цялостния проект по укрепване на земните маси в района на Траката”, коментира Колев.
Дейностите се осъществяват със средства от националния фонд за справяне с последствията от бедствия и аварии, уточни той. Според него въпросното свличане на част от стената няма да оскъпи дейностите по проекта.

Любомир Михайлов

Коментари

Новини Варна