IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
08:20 | 27 август 2018
Обновен: 10:43 | 25 април 2024

От София до Варна по АМ "Хемус" за 4 - 5 часа

Очаква се следващото лято да е готова и отсечката от Ябланица до Боаза

По материала работи: Борис Проданов
От София до Варна по АМ "Хемус" за 4 - 5 часа

Когато бъде готова магистрала "Хемус", при спазване на правилата за движение от София до Варна ще се стига за 4 - 5 ч., което означава съкращаване на времето на пътуване с поне 2 - 2,5 ч. на пътуващите. Това обяви председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR. 

 

Срокът за завършване на автомагистралата е 2024 г., посочи инж. Глосов. Преди седмица стартира строителството  на участъка Белокопитово – Буховци в посока София, който трябва да бъде готов в рамките на година и половина. Очаква се следващото лято да е готова и отсечката от Ябланица до Боаза. От края на март досега са изпълнени към 38% от строителните дейности, уточни  пресцентърът на АПИ.

 

Тази седмица ще бъде обявена обществената поръчка за изграждането на най-трудния участък от автомагистрала  "Струма" - през Кресненското дефиле. Плановете на АПИ са отсечката, която ще струва над 800 млн. лева, да бъде завършена през 2023 г.

 

Още по темата: Без ремонти: Ще трябва да затварят магистралите!

 

Коментари

Новини Варна