IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
09:03 | 22 март 2019
Обновен: 02:06 | 9 май 2024

Няма инвеститорски интерес към АМ „Черно море“

Това съобщи Петя Аврамова по време на изслушване в парламента

По материала работи: Слав Велев
Няма инвеститорски интерес към АМ „Черно море“

 

Няколко са големите пътни обекти в страната, за които правителството има идея да бъдат предложени за публично-частни партньорства. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на изслушване в парламента относно напредъка по изграждането на автомагистрали и скоростни пътища в България.

 

Един от тях е автомагистрала „Черно море“, към която до момента няма инвеститорски интерес, отбеляза министърът, уточнявайки, че през тази година ще бъде окончателно завършен пътят Добрич – Албена, който според сигнали на граждани създава проблеми на туристите.

 

Изграждането на магистралата, която ще свързва двата най-големи крайморски града - Бургас и Варна може да стане с пари от държавния бюджет или по оперативна програма, тъй като няма интерес към нея от частници, предаде "24 часа". На принципа на концесиониране може да бъдат построени тази от Велико Търново до Русе и тунелът под Шипка, съобщи регионалният министър Петя Аврамова.

 

 

 

Коментари

Новини Варна