IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
15:01 | 3 септември 2020
Обновен: 22:22 | 1 май 2024

Петима починаха за седмица от ковид във Варна

Общо 36 служители на хотели в „Златни пясъци” са дали положителни проби за коронавирус - предимно кухненски персонал

По материала работи: Слав Велев
Петима починаха за седмица от ковид във Варна

През последните седем дни  битката с коронавируса са загубили 5 човека във Варна, съобщиха от РЗИ. Всички те са над възраст между 75 и 80 години. 

 

През август се отчита спад в разпространението на коронавирус на територията на област Варна. Това сочи анализ на данните за летните месеци, съобщи на брифинг д-р Елена Генева, зам .-директор на РЗИ - Варна. За последното денонощие са установени 7 нови случая. Броят на новозаразените за седмицата е малко по-висок от този на предходната – 71 души.

 

Няма регистриран случай на заразен турист по Северното Черноморие, уточни д-р Генева. 36 души, предимно кухненски персонал от няколко хотела на Златните Пясъци, са дали положителни проби от началото на активния летен сезон. Предприети са всички противоепидемични мерки и са извършени проверки от здравните власти, уточниха от РЗИ. Повечето от тях са жители на Добричка област.

 

От началото на пандемията случаите във Варненска област са 1258, като активните са 324. В болница са настанени 39 пациенти, а останалите са под домашно лечение. 

 

Подобрява се състоянието на лекарката във Варна, която се лекува от коронавирус. Пристигнала е необходимата кръвна плазма с антитела. В момента тя е на такава терапия и има шансове за благоприятно развитие на ситуацията, коментира още д-р Елена Генева. Други трима медици от Варна са преболили заболяването, добави тя.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна