IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
13:36 | 26 юни 2015
Обновен: 07:46 | 29 април 2024

Изграждат канализация в местностите Св. Никола и Акчелар

Около 470 м ще бъде трасето по протежение на главния път за "Виница"

По материала работи: Златина Добрева
Снимка архив

Изграждането на нов водопровод и нова канализация е предвидено в ремонта, който в момента се извършва в пропадналия участък на пътя за "Виница". Около 470 м ще бъде трасето на канализацията и водопровода по протежение на главния път, ще бъдат направени и разклонения за улиците в местностите Акчелар и Св. Никола, за да може всяко домакинство да се свърже. Това обяви Петър Гарбузов, директор на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ в община Варна. За изграждането на още около 300 метра канализация – до поделението, ще бъде търсено допълнително финансиране, каза той.

Укрепване на района на свлачището по пътя за "Виница", което бе активирано в началото на годината, върви активно. В момента се работи по изграждане на силова пилотна конструкция, която трябва да обхване 300-метровия участък. Предстои да бъде направена стена от горната част на пътя, да бъдат изградени канализацията и водопроводът, а на края да бъде преасфалтирана пътната настилка, каза Олег Колев, гл. експерт "Свлачища и укрепване на територии" в община Варна. Изпълнението е трудно, защото свличанията са сериозни, правим всичко възможно ремонтите да приключат преди септември, готвим актуален график, заяви Петър Гарбузов.

Проектите за изпълнение на укрепванията, на стойност над 1 млн. лв., са изпратени до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, за възстановяване на разходите на община Варна.

Коментари

Новини Варна