IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
13:21 | 27 август 2015
Обновен: 06:13 | 16 април 2024

ЦИК ще определи ръководството на ОИК Варна

Представителите на парламентарно представените партии и коалиции не успяха да постигнат съгласие

По материала работи: Златина Добрева
ЦИК ще определи ръководството на ОИК Варна

Представителите на парламентарно представените партии и коалиции не успяха да постигнат съгласие на проведените днес консултации за състава на Общинската избирателна комисия във Варна.
 

Различията бяха около секретарското място в комисията, тъй като бяха издигнати две кандидатури - от "БСП лява България" и от ДПС, но нито една от партиите не отстъпи от предложението си. От ДПС бяха склонни да получат зам.председателско място, но при две допустими места за заместник-председател, се появиха три кандидатури и отново не бе постигнато съгласие.
 

Документите от проведените днес консултации ще бъдат изпратени в ЦИК, като тя ще определи разпределението на ръководните места в 17-членната комисия. В нея ГЕРБ имат 6 места, "БСП лява България" - 3 места, по две места са за ДПС и Реформаторския блок, а по един представител ще имат Патриотичният фронт, "България без цензура", Атака и АБВ.

Коментари

Новини Варна