IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
07:59 | 1 ноември 2015
Обновен: 14:39 | 21 май 2024

Изборният ден започна спокойно

48 са балотажите във Варненска област

По материала работи: Златина Добрева
Изборният ден започна спокойно

Изборният ден започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.
До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщиха от варненската полиция.

 

За осигуряване на охраната на изборните секции в днешния ден са ангажирани 255 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.
Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Варна издават и в днешния ден (от 8 до 18 часа) удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.


В три района на Варна днес се избира кмет - "Приморски", "Владиславово" и "Аспарухово. Втори тур на местния вот се провежда и в 5 варненски общини - Белослав, Вълчи дол, Провадия, Долни чифлик и Дългопол. Балотаж има и в Тополи.
244 500 бюлетини пристигнаха вчера в Областна управа. Те са за общо 48-те балотажа във Варненска област.

 

Коментари

Новини Варна