IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
09:37 | 13 февруари 2016
Обновен: 03:37 | 9 април 2024

МВР на лов за винетки – в цялата страна

В акцията ще се включат и мобилни групи на пътната агенция

По материала работи: Юлиян Атанасов
МВР на лов за винетки – в цялата страна

Пътна полиция започва масови проверки за наличието на винетни стикери. Акцията ще се провежда в цялата страна.В хайката ще бъдат включени и местните структури на Изпълнителна Агенция Автомобилна администрация, както и на мобилните групи на пътната агенция, пише ”Труд”.От полицията припомнят, че винетната такса се заплаща от собственика или ползвателя на пътното превозно средство след деклариране на регистрационния му номер.

 

Напомня се и че винетката се състои от две части. Първата е оформена за еднократно залепване в долния десен ъгъл на вътрешната страна на предното стъкло на превозното средство и е осигурена срещу фалшифициране със защитни знаци.Водачът е длъжен да предоставя при необходимост валиден документ, доказващ плащането на съответните такси. Изключение са случаите, когато стикерът е придобит безплатно от лице с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна