IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
16:08 | 31 март 2016
Обновен: 14:35 | 23 април 2024

Мин. Николай Ненчев: Няма пряка заплаха за сигурността на морската ни граница

Армията започва мащабно учение в Черно море през април

По материала работи: Юлиян Атанасов
Мин. Николай Ненчев: Няма пряка заплаха за сигурността на морската ни граница

Във връзка с очаквания засилен бежански поток и опитите да се атакува морската ни граница от трафиканти на хора, армията и Гранична полиция започват мащабно учение още в началото на април  - каза министърът на отбраната Николай Ненчев във Варна. Очаква се с идването на пролетта да се активизира нов канал от Турция към България по вода. През есента на миналата година бяха заловени няколко нелегални плавателни съда с мигранти. На провелата се вчера среща с областния управител на Варненска област Стоян Пасев, е била обсъдена възможността в следващите месеци такова учение да бъде проведено и във Варна.

 

На въпрос, дали ще бъде уважено искането от парламентарната група на Атака за спешно  построяване на ограда по границата ни с Гърция, министър Ненчев отговори, че не се очаква да заградим границата си, но  не е изключено при нужда да бъде издигнато леко телено съоръжение, тип „бруно“. За военния министър няма никакво значение коя политическа партия издига подобни предложения, а армията ще направи за защитата на държавната граница това, което е необходимо според конкретните условия и нужда.

Ели Маринова

Коментари

Новини Варна