IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новина на деня
15:37 | 7 януари 2017
Обновен: 19:21 | 7 май 2024

Всички автобуси във Варна пътуват по разписание

Има отменени влакове, вижте обстановката във Варненско

По материала работи: Юлиян Атанасов
снимки: Ели Маринова

Автобусите по всички линии на градския транспорт се движат по разписание при зимни условия, включително и тези към кварталите „Аспарухово”,”Галата” и към К.К.„Златни пясъци”. Основните булеварди  са почистени и проходими при зимни условия, има подходи към спирките.

 

БДЖ препоръчва на всички, които ще пътуват,  да се информират на телефон 0700 10 200 или да търсят информация на  гишетата на гарите в страната. С много големи закъснения, заради тежките метеолорогични условия и ниските температури, се движат пътническите влакове, други са отменени.

 

По-голямата част от пътищата в областите Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Варна и частично в Бургас и Русе са напълно непроходими. Това заяви министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова на брифинг за актуалната пътната обстановка. Пътят от Варна към Бургас вече е напълно проходим, съобщи оперативният  в Областна администрация – Варна.

 

От Бургаска област вече са разчистили участъка и пътуването би трябвало да се извършва безпроблемно. Във Варненско проходим вече е пътят Варна-Провадия-Девня през Житница. Възстановено е движението на леки автомобили по АМ „Хемус“ в област Шумен и Варна. Остава ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по АМ "Хемус" в участъка Шумен - Варна, съобщиха от АПИ.

 

Около 200 са населените места без електрозахранване в страната към 9.00ч. тази сутрин. Сигнали могат да се подават на дежурен телефон в ресорното министерството 02 / 926 32 94.Припомняме, че понеделник, 9 януари,е обявен за неучебен ден за учениците във Варна.

 

Медийна група „Черно море”

 

Четете още: 200 населени места в Североизточна България са без ток

Коментари

Новини Варна