IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
08:32 | 27 януари 2014
Обновен: 18:18 | 21 май 2024

Откраднаха мощехранителница с кръвта на папа Йоан Павел Втори

Откраднаха мощехранителница с кръвта на папа Йоан Павел Втори

По материала работи: Златина Добрева
Откраднаха мощехранителница с кръвта на папа Йоан Павел Втори



Крадци са влезли през уикенда в малка църква в планините на изток от Рим и са взели мощехранителница с кръвта на покойния папа Йоан Павел Втори, съобщи днес пазителката й Франка Кориери, цитирана от Ройтерс.
По думите й тя видяла вчера сутринта, че единият от прозорците е счупен и се обадила в полицията. Служителите на реда открили, че липсват мощехранителницата и едно разпятие.
Йоан Павел, който почина през 2005 г., обичаше планините в намиращата се на изток от Рим област Абруцо. Понякога той се измъкваше тайно от Ватикана за разходки или да кара ски и да се моли в тамошната църквичка, отбелязва Ройтерс.
През 2011 г. бившият личен секретар на Йоан Павел Втори кардинал Станислав Дживиш предаде на община Абруцо кръв на покойния папа. Тя бе поставена в мощехранителница, направена от злато и стъкло, и се съхраняваше в ниша в малката планинска църква край град Акуила.
Не е ясно дали крадците смятат да искат откуп, пише БТА.

Коментари

Новини Варна