IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
09:55 | 16 януари 2014
Обновен: 07:16 | 15 май 2024

Бизнесът е против затвор за неплатени осигуровки

Бизнесът е против затвор за неплатени осигуровки

По материала работи: Златина Добрева
Бизнесът е против затвор за неплатени осигуровки

Категорично съм против идеята работодателят да влиза в  затвора при неплащане на осигуровки на служителя си. Това съобщи пред „Черно море“ Иван Табаков от Варненската търговско-индустриална камера.
Табаков бе помолен за коментар относно мерките в проекта на новия Наказателен кодекс. Текстове там предвиждат шефът да се наказва със затвор, ако не плаща осигуровките на подчинения си.
Това неплащане на осигуровки много често се дължи на ред причини, които са принудили работодателя да постъпи така. Той не го прави, защото му е хрумнало, а изпитва известно затруднение, анализира Иван Табаков.
Ако тази мярка с влизането в затвора залегне наистина в Наказателния кодекс, това ще бъде принуда към бизнеса, категоричен е Табаков.
Държавата трябва да помисли как да помогне на бизнеса, да премахне някои режими и препятствия. По този начин предприемачите ще са улеснени и няма да им се налага да вземат радикални мерки, за да спасят фирмите си, добави Иван Табаков.
Според него и във Варна има бизнесмени, които не плащат редовно осигуровки на служителите си. Тези фирми са жизнени, но срещат затруднения, не го правят с някакъв друг умисъл, смята Иван Табаков.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна