IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
14:35 | 14 януари 2014
Обновен: 17:49 | 30 април 2024

Кондуктори скочиха срещу шефовете на „Градски транспорт“

Кондуктори скочиха срещу шефовете на „Градски транспорт“

По материала работи: Златина Добрева
Кондуктори скочиха срещу шефовете на „Градски транспорт“

Кондуктори и шофьори от “Градски транспорт” излязоха на протест срещу шефовете на общинското предприятие. Според тях заради неумело управление в дружеството вече година и половина не може да се изпълни обществена поръчка за доставка на нови гуми. Служителите публично изразиха възмущението си от членовете на Борда на директорите Георги Казаков и Свилен Камбуров. Двамата бордоваци пък хвърлили оставки и се жалвали пред принципала на дружеството – Общинския съвет Варна, че кондукторите продават стари билети, а шофьорите крадат гориво.
Самите служители коментираха, че са били обект на редица проверки, които не са установили нарушения на дейността им. Служителите на „Градски транспорт“ се жалваха, че в дружеството масово се назначават хора на граждански договори. Според протестиращите 200 са само кондукторите, които работят без трудов договор.
Междувременно стана ясно, че по-голямата част от новите автобуси на “Градски транспорт” в момента стоят на гараж за техническо обслужване. Прегледът на соларисите трябва да бъде извършен преди возилата да са изминали 5000 км, а след пристигането им във Варна повечето от тях били навъртели вече над 2000 км, коментира началникът на Отдел „Автобусна дейност“ Борислав Танев. В момента 43 от 70-те нови автобуса стоят в гаража на общинското дружество. Обслужването на соларисите се бави, тъй като ръководството на фирмата не разполага с необходимите консумативи и средства, за да обслужи технически автобусите, уточни Танев.
Близо 40 от по-старите автобуси и 30 икаруса също стоят „в бокса“, но заради липса на части и нови гуми, съобщи още шефът на автобусната дейност. В момента около 190 превозни средства обслужват нуждите на градския транспорт във Варна.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна