IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
13:34 | 13 януари 2014
Обновен: 14:57 | 30 април 2024

Пламен Орешарски: Има надежда за икономически растеж

Пламен Орешарски: Има надежда за икономически растеж

По материала работи: Златина Добрева
Пламен Орешарски: Има надежда  за икономически растеж



„Има лъч надежда и като икономически индикатори, и като настроение в обществото". Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски. По думите му с ускоряването на икономическия растеж управляващите ще могат да водят и по-активна социална политика".
„Стъпките, които продължаваме да правим, включително и чрез Бюджет 2014, дават една малка стъпка за подобряването на материалното положение на най-бедните наши съграждани. Не смея да твърдя, че това положение се е подобрило драстично, но работим в тази посока и първите признаци вече се чувстват", подчерта премиерът.
Той смята, че реформи в смисъла на 90-те години на миналия век не са ни нужни. „Основните реформи са извършени, много от секторите и системите вече са реформирани", посочи Орешарски.
Според него главният проблем е в подобряването на работата на тези системи и „фините им настройки".
Попитан за контактите му със западни лидери Орешарски заяви: "Всички важни въпроси се решават на Европейските съвети. Това е място за контакти и интензивни разговори между лидерите на държавите-членки".
Министър-председателят коментира и отношенията си с държавния глава: "От моя страна няма промяна в отношението към президента. От началото на мандата си се отнасям с необходимото уважение към президентската институция. Винаги сме имали с президента добросъседски отношение в прекия и преносния смисъл. Виждаме се периодично и разменяме мнения по важните и трудни въпроси".~

Коментари

Новини Варна