IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
14:35 | 12 януари 2014
Обновен: 12:04 | 29 април 2024

Бил Гейтс е най-харесваната личност в света

Бил Гейтс е най-харесваната личност в света

По материала работи: Златина Добрева
Бил Гейтс е най-харесваната  личност в света



Бил Гейтс е най-харесваната личност в света, сочи проучване на YouGov, проведено сред 13 895 души от 13 държави. Допитването е реализирано онлайн и по телефона.
Основателят на Microsoft изкарва около 250 щатски долара всяка секунда или 15 000 в минута. Той е само на 13 години, когато започва да програмира компютри и не случайно се превръща в най-харесваната личност в световен мащаб.
Втори в класацията за най-популярни личности е американският президент Барак Обама, следван от руския си колега Владимир Путин.
Оказва се, че хората се възхищават на Путин повече, отколкото от папа Франциск, който заема четвъртото място в класацията. Според изданието успехите на руския лидер се дължат на външната политика и дипломатическите стъпки за избягване на военна операция в Сирия.
В края на октомври Путин оглави класацията на най-влиятелните хора в света от списание Forbes, като измести американският президент Барак Обама на второ място. Британската кралица Елизабет Втора е едва 17-та, но изпреварва телевизионната водеща Опра Уинфри и актрисата Анджелина Джоли.~

Коментари

Новини Варна