IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
14:31 | 10 януари 2014
Обновен: 05:02 | 16 април 2024

Обмислят увеличение на заплатите на общинските съветници във Варна

Обмислят увеличение на заплатите на общинските съветници във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Обмислят увеличение на заплатите на общинските съветници във Варна

Варненските общински съветници обмислят увеличение на заплатите си след приетите в края на миналата година промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация. Общинарите могат да получават до 70% от заплатата на председателя си, която според думите на Иван Луков е около 1000 лв. Досега те взимаха 30% от средната заплата на общинската администрация. Съветниците можеха да получават и допълнителни, но отчетни средства за служебни разходи.
Местните народни избраници във Варна се разписват месечно срещу 136 лв., коментира председателят на Общинския съвет Иван Луков. Възможно е увеличение на заплатите, но то няма да е предмет на обсъждане по време на предстоящата сесия в понеделник. Дори и да увеличим заплащането, то ще е обвързано с дисциплиниращи мерки. За отсъствие от сесия или комисия ще има глоба между 30% и 50% от възнаграждението, поясни Луков.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна