IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
10:23 | 10 януари 2014
Обновен: 00:08 | 25 април 2024

Цвети Пиронкова спечели финала в Сидни

Цвети Пиронкова спечели финала в Сидни

По материала работи: Златина Добрева
Цвети Пиронкова спечели финала в Сидни

Цветана Пиронкова спечели първа титла в първия си финал на турнир от WTA. Българката победи с 6:4, 6:4 №9 в света Ангелик Кербер (Германия). Това е втора победа за българката в трите й мача срещу Кербер.

По време на турнира в Сидни Пиронкова не само сбъдна своята най-голяма мечта, но и го направи по най-добрия възможен начин. Спечели 8 мача поред, като даде само един-единствен сет – на Шахар Пеер, в квалификациите на надпреварата.

Цветана Пиронкова благодари на семейството и близките си за подкрепата, а трофея от турнира в Сидни посвети на покойния си дядо.
"Мамо, татко, имаме титла - бяха първите думи на Цвети към родителите й, които бяха сред публиката. - Има много хора, на които да благодаря, така че имайте търпение - на спонсорите за страхотната награда и целия турнир, на организаторите, на децата, които подаваха топките, на съдиите и на физиотерапевтите, без които нямаше да съм тук”. Българката не пропусна и феновете си.
“Благодарна съм и на публиката, която ме подкрепяше през цялото време. Благодаря на близките ми вкъщи и на приятеля ми. Посвещавам първата си титла на специален за мен човек - на дядо ми Никола, който не е между нас вече", завърши през сълзи Пиронкова.

Коментари

Новини Варна