IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
13:27 | 7 януари 2014
Обновен: 18:04 | 22 март 2024

Няма срок за получаване на безплатните винетки за инвалиди

Няма срок за получаване на безплатните винетки за инвалиди

По материала работи: Златина Добрева
Няма срок за получаване на безплатните винетки за инвалиди

Няма фиксиран срок, в който хората с увреждания могат да получат полагащите им се винетни стикери. Това съобщи д-р Силвия Наумова от дирекция „Социално подпомагане“ по повод на запитване от читател на вестника. Приемът на молби/декларации от инвалиди за получаване на винетки започна още на 1 декември м.г. През последния месец на 2013 г. във Варна са предоставени 3412 стикера. Приемът на молби продължава, като всеки правоимащ може да подаде документи, когато се сдобие с лично МПС. Те се приемат в отдел „Хора с увреждания и социални услуги“, който се помещава в жилищния блок на бул. „Осми приморски полк“, по известен като Китайската стена.
Винетките, които са предоставени миналата година, важат до края на януари 2014 г., напомни Наумова.
При подаване на документите кандидатите трябва задължително да представят удостоверение за ТЕЛК или НЕЛК, лична карта и удостоверение за родствени връзки, ако автомобилът не е на името на инвалида. Представя се и копие на пълномощното, когато молба-декларацията се подава от упълномощено лице.
Когато автомобилът е съпружеска собственост, се прилага копие от акта за сключен граждански брак.
Искания за доставка на винетни стикери до Агенция „Пътна инфраструктура“ се правят 2 пъти в месеца, каза още Силвия Наумова.
Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна