IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
13:20 | 7 януари 2014
Обновен: 12:24 | 23 април 2024

Областният организирал скандала в самолета, твърди Сидеров

Областният организирал скандала в самолета, твърди Сидеров

По материала работи: Златина Добрева
Областният организирал скандала в самолета, твърди Сидеров

Лидерът на „Атака“ към медиите: Вие сте продажници, хиени, лешояди

„Областният управител на Варна е бивш прокурор. Чрез свои връзки, той се опита да осуети митинга на „Атака“ с един скалъпен скандал. Вчера във Варна ни посрещна една бандитска група“. Това заяви по повод скандала в самолета от София за Варна Волен Сидеров.

Важно уточнение в случая е, че Иван Великов е работил като магистрат, но никога не е бил прокурор. Той е юрист по образование, бил е съдия и бивш шеф на юридическата дирекция в oбщина Варна.

Лидерът на „Атака“ бе във Варна, за да предвожда протест срещу губернатора Иван Великов. От трибуната пред областна администрация Сидеров заяви, че срещу него има режисирано активно мероприятие от страна на „прогнилата и продажна българска прокуратура, съд и полиция“. „Цацаров да не се занимава с мен, защото ще дойде Видовден“, продължи Сидеров. Той добави, че Иван Великов е организирал атаката срещу него и заплаши областния управител с ежедневни протести. Сидеров се закани, че ще отговаря на всички обиди срещу него и партията му, „пък каквото ще да става“. След това лидерът на „Атака“ се обърна към медиите: „Проклинам Ви! Проклинам Ви! Проклинам Ви! Вие не сте български медии, вие сте продажници, хиени, лешояди. Вие служите на злите сили и това ще Ви се върне! Проклинам Ви!“. „Искате ли да Ви покажа още мои снимки?! Искате ли да Ви покажа фалоса си?!“, продължи Сидеров.
„Атака“ събра над стотина свой привърженици на митинг пред областна администрация Варна с искане за оставката на губернатора Иван Великов, заради обжалването на решенията на Общинския съвет в града за преименуването на 215 топонима. След края на митинга Волен Сидеров поведе множеството на протестно шествие из варненските улици. Въпреки че нямаше разрешение, съпровождан от полиция лидерът на „Атака“ и голяма част от парламентарната група на партията минаха по центъра на града и се отправиха по бул. „Владислав Варненчик“, като затвориха за движение една от основните пътни артерии на морската столица.
В понеделник вечерта стана ясно, че Сидеров е предизвикал грандиозен скандал по време на полета от София за Варна. Лидерът на „Атака“ бил придружаван от Десислав Чуколов, Деница Гаджева и почти цялата парламентарна група на националистическата партия. Според думите на очевидец скандалът е предизвикан от вулгарното поведение на лидера на „Атака“. Той нападнал френското културно аташе, като поискал от нея да се легитимира. Млад мъж се застъпил за дамата и нарекъл Волен Сидеров простак. Лидерът на „Атака“ и двамата му спътници мигновено нападнали въпросния гражданин. Според думите на нашия очевидец гражданинът понесъл няколко удара, а лидерът на „Атака“ публично заявил, че всеки който го нападне словесно ще получи същото отношение.
Самият Десислав Чуколов отправил директни нападки към въпросния гражданин и останалите пътници. Вие богатите българи, дето пътувате със самолети, снимайте, снимайте да пълните жълтите вестници, викал той, цитиран от нашия очевидец.
В последствие скандалът се пренесъл на паркинга пред летището, а Волен Сидеров е продължил да буйства пред погледите на жандармеристи.


Искат имунитета на Волен Сидеров?
В скандала на летище Варна са участвали Волен Сидеров, Деница Гаджева, Десислав Чуколов и други народни представители от „Атака”. Това каза на брифинг Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. „Има показания, че Волен Сидеров е нанесъл телесна повреда”, добави Арнаудова. По думите й, ако прокурорът от Софийска градска прокуратура сподели заключението на районния прокурор на Варна, че има основание за снемане на имунитет на народен представител, той отправя предложение към главния прокурор, който от своя страна отправя предложение до Народното събрание.
Арнаудова обясни още, че в самолета е имало скандал между депутати и пасажери. На летището полицай се е опитал да предотврати спречкване. „Двама са пострадалите - Димитър Бахнев и полицай Костадин Колев. По повод нараняванията на Колев е установен травматичен отток в областта на лявата скула, а на Бахнев – на долния клепач на дясното око”, каза още Арнаудова.
„Разпитваме тези, които са на разположение на разследващите органи. Сидеров не е разпитан до този момент, както никой друг депутат от „Атака”, допълни Арнаудова. Според нея, е предотвратена по-нататъшна разправа, т.е. полицаят си е свършил работата.
„Полицаят е полицай независимо кой е насреща му”, допълни Румяна Арнаудова.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна