IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
09:37 | 5 януари 2014
Обновен: 12:22 | 23 април 2024

Обявиха жълт код заради мъгла в цялата страна

Обявиха жълт код заради мъгла в цялата страна

По материала работи: Златина Добрева
Обявиха жълт код заради мъгла в цялата страна

Жълт код заради мъгла е обявен в почти цяла България, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология. Жълтият код е в сила за 25 области на страната, с изключение на три: София-област, Смолян и Габрово.

Заради мъгла е намалена видимостта до 50 м в областите Благоевград, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, София, Търговище и Шумен; до 100 м - във Велико Търново, Видин, Враца, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Разград, Силистра, Сливен, Кюстендил и Стара Загора.

Мъглата в област Ямбол намалява видимостта до 150 м, съобщиха от АПИ.

През деня постепенно видимостта ще се подобри и ще има разкъсана облачност, а привечер от запад тя ще се увеличи и вплътни. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и плюс 2°, малко по-високи по Черноморието - до около 4°. Максималните в районите с по-трайна мъгла ще са между 1° и 5°, в по-високите части 7° - 9°.

От Пътна полиция съветват шофьорите при мъгла да се движат по-бавно и на по-голяма дистанция. При намалена видимост и ниски температури не предприемайте рискови изпреварвания, не използвайте рязко спирачката, защото платното изглежда мокро, а всъщност обикновено е покрито с тънък слой лед.

Коментари

Новини Варна