IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
14:53 | 2 януари 2014
Обновен: 06:37 | 9 април 2024

Удължават работното време на храмовете във Варна

Удължават работното време на храмовете във Варна

По материала работи: Златина Добрева
Удължават работното време на храмовете във Варна

Новият Варненски и Великопреславски митрополит Йоан се ангажира да удължи работното време на храмове в морския град. Това стана ясно по време на посещението на владиката в квартал „Аспарухово“. Там Негово Високопреосвещенство отслужи Света литургия в местния храм "Св. Цар Борис Покръстител", като се срещна с миряни и представители на местната власт и различните институции в района.
Мнозина варненци споделиха с владиката тревогата си, че не могат да посещават местните храмове заради работното време на църквите, което е едва до 17 ч. В момента храмовете в епархията са отворени за граждани от 7 до 17 ч. Дядо Йоан се ангажира да направи всичко възможно да увеличи работното време на църквите. Той се надява това да стане на първо време поне по празниците, а след това и за постоянно. Владиката даде за пример Софийската епархия, където храмовете работят от 7 до 19 ч. Именно същото работно време ще се опита да въведе дядо Йоан и на територията на Варненската митрополия.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна