IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
11:46 | 13 март 2017
Обновен: 20:10 | 26 април 2024

KAT започва проверки за обезопасителни колани

Мотоциклетистите ще бъдат проверявани за носенето на предпазни каски

По материала работи: Пламен Янков
KAT започва проверки за обезопасителни колани

От днес до 19 март Европейската мрежа на службите на Пътна полиция организира планирани операции на контрол на пътното движение, информира nova.bg.

 

Във всички държави-членки на ще бъдат извършени засилени проверки  за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства, както и на каски – от водачите и пътниците  на мотоциклети.

 

В рамките на проверките пътните полицаи ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

 

Използването на обезопасителни колани и каски оказва пряко въздействие на аварийността и в частност на броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия, напомнят от МВР. 

 

По време на проверките, освен за използването на обезопасителни средства от водачите на МПС и пътниците, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Коментари

Новини Варна