IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
14:15 | 9 декември 2014
Обновен: 19:57 | 22 април 2024

Удължават срока на „Интегрирания градски транспорт“

Повечето изпълнители по най-големия проект на Варна вече са избрани

По материала работи: Златина Добрева
Удължават срока на „Интегрирания градски транспорт“

Срокът за реализация на проекта за интегриран градски транспорт ще се удължи с 6 месеца. Това каза по време на заседанието на транспортната комисия ръководителят на проекта инженер Биляна Якова. Заложената дата досега бе 9 юли 2015 г., но очевидно няма как да се случи.
Според Якова са подадени и документите за въпросното удължаване. Тя предостави на съветниците и дългоочаквания отчет за реализацията на най-големия проект на Варна. За по-голямата част от компонентите в плана вече има избрани изпълнители, добави експертката.
Нужно е обаче да се направи ремонт на депото на „Градски транспорт“, в момента това е проблемният компонент на плана, разкри Якова.
От думите й стана ясно, че инвалидите във Варна ще бъдат подсигурени с 3 микробуса за придвижване. По условията на интегрирания план автомобилите се водят като недопустими разходи. Заради това микробусите ще се закупят чрез Европейската банка за възстановяване и развитие.
На 15 декември ще пуснем покана за избор на изпълнител, който да осигури автомобилите за варненските инвалиди, уточни Биляна Якова.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна