IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
ВИК
12:20 | 12 януари 2023
Обновен: 21:30 | 30 април 2024

Шестима се борят за шефския пост във ВиК-Варна, Вълканов не е сред тях

Събеседването с допуснатите кандидати ще се проведе на 16 януари

По материала работи: Слав Велев
Шестима се борят за шефския пост във ВиК-Варна, Вълканов не е сред тях

ВиК-Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Шестима кандидати са допуснати до събеседване в конкурса за управител на ВиК Варна, съобщават от Български ВиК холдинг, забеляза "Дарик".

Конкурсът се провежда в три етапа - предварителен подбор на кандидатите по документи, разработване на Концепция за развитие на предприятието за 3-годишен период на управление и интервю /събеседване/ с кандидатите.

Предварителния подбор преминаха всичките седем кандидати - Михаил Маринов, Пламен Стоянов, Веселин Русев, Румен Николов, Иво Дочев, Десислав Желязков и Николай Николов. Концепция за развитие на предприятието обаче са представители шестима, като изискването не е спазено единствено от  Иво Дочев.

Прави впечетление, че сред кандидатите не е сегашният управител Валентин Вълканов. Заместникът му Михаил Маринов обаче участва в надпреварата. Сред желаещите шефския пост във ВиК-Варна има един бивш управител (Веселин Русев) и един бивш заместник-управител (Пламен Стоянов).

Събеседването с допуснатите кандидати ще се проведе на 16 януари в сградата на Български ВиК холдинг в София. Договорът за управление с класирания на първо място кандидат ще бъде сключен за срок от 3 години, уточняват от холдинга.

ВиК- Варна ООД е дружество с 51% участие на държавата, чрез МРРБ и 49% собственост на общините Аврен, Аксаково, Бяла, Варна, Вълчи дол, Девня, Дългопол, Провадия и Суворово. Дружеството поддържа и обслужва над 4300 км водоснабдителна мрежа, 1100 км от която е на територията на града. 830 км е изградената канализационна система. Общият брой на сондажите е 104. Водоснабдителните помпени станции са 130, канализационните помпени станции - 26, а общата инсталираната мощност на дружеството възлиза на 31 654 киловата. В действие са 10 пречиствателни станции за отпадъчни води.

Коментари

Новини Варна