IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
Варна 16°
Енерго
12:15 | 21 юли 2021
Обновен: 03:55 | 25 септември 2021

Енергото напомня: На 23 юли изтича срокът за плащане на по-голямата част от междинните фактури

Поетапната промяна в организацията на работа на ЕНЕРГО-ПРО Продажби стартира от 1 юли 2021 г.

По материала работи: Слав Велев
Енергото напомня: На 23 юли изтича срокът за плащане на по-голямата част от междинните фактури

Междинните фактури на част от битовите клиенти, издадени с цел изравняване на периодите преди въвеждането на новия график за плащане на ЕНЕРГО-ПРО Продажби, имат срок за плащане 23 юли. За друга, по-малка част от нестопанските клиенти на дружеството срокът за плащане е 20 август. Чрез информационна кампания на своите сайтове, в медиите, със стикери по места, имейли на предоставилите такива, банери във фактурите и допълнителен текст в разпечатваните от онлайн касите фискални бонове ЕНЕРГО-ПРО информира своевременно своите клиенти за планираната реорганизация в дейността, въведена с цел подобряване на обслужването. Компанията напомня, че новите падежи на фактурите могат да бъдат проверени на адрес https://energo-pro-sales.bg/bg/za-klienta/klienti-na-reguliran-pazar/grafik-za-plashtane-na-elektroenergijata. Те ще бъдат със срок за плащане по-близък до времето на консумиране на електроенергия и ще позволят оптимизирано планиране на разходите на клиентите.

Поетапната промяна в организацията на работа на ЕНЕРГО-ПРО Продажби стартира от 1 юли 2021 г. и беше в резултат на въвеждането на нов график за отчитане на електромерите от Електроразпределение Север АД. При реализирането на промяната приоритет на електроснабдителното дружество беше недопускането на период за потребление във фактурите над 31 дни, което наложи издаването на междинни документи за плащане. От август крайните срокове за плащане на битовите клиенти на компанията ще бъдат съответно 5-о, 15-о, 20-о или 24-то число на месеца, в зависимост от отчетната група.

Повече информация относно промяната клиентите могат да получат в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО, на телефон 0700 800 61 или на имейл service@energo-pro.bg.

Коментари

Новини Варна