IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Енерго
10:45 | 20 януари 2023
Обновен: 17:04 | 28 март 2024

Енергото подмени счупен стълб от ураганния вятър в района на Генерал Тошево

Той е част от мрежата на въздушна електропроводна линия Присад

По материала работи: Слав Велев
Енергото подмени счупен стълб от ураганния вятър в района на Генерал Тошево

Снимка: ЕРП Север

Силните пориви на вятъра счупиха стълб, собственост на ЕРП Север, в района на добричкия град Генерал Тошево. След своевременна намеса на екипите на Мрежови измервателен район Генерал Тошево на електроразпределителното дружество стълбът, който е част от мрежата на въздушна електропроводна линия Присад, беше подменен.

Поддържането на електроразпределителната мрежа в изправност при неблагоприятни метеорологични условия е предизвикателство за всички екипи от електромонтьори на ЕРП Север. Аварии по електропроводите се отстраняват без значение от климатичните условия – проливни дъждове, обилни валежи от сняг, ураганни ветрове, навявания и бури, и винаги в името на възстановяване на електрозахранването на всички клиенти на компанията. 60 дежурни екипа на дружеството са в постоянна готовност да отстраняват възникнали аварии по дългата 43 000 километра електроразпределителна мрежа в Североизточна България, независимо по кое време – през нощта или в празнични и почивни дни. Основен приоритет за всеки от тях е именно гарантирането на непрекъснато електрозахранване за всеки клиент, присъединен към мрежата на ЕРП Север.

Коментари

Новини Варна