IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Енерго
15:45 | 1 юни 2023
Обновен: 13:07 | 27 март 2024

Несъгласувани изкопни дейности във Варна водят до спирания на тока

Често възникват и аварии след дейности на фирми, работещи по мрежата на ВиК

По материала работи: Слав Велев
Несъгласувани изкопни дейности във Варна водят до спирания на тока

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Поради увеличения обем на изкопни дейности във връзка с проекта за изграждане на Зелена зона и ново улично осветление на територията на Варна зачестиха предизвиканите аварии по подземната електроразпределителна мрежа в града. Най-честата причина за прекъсвания на електрозахранването на клиентите в тези случаи са ударени кабели при несъгласувани дейности на фирми подизпълнители по проекта. Поредните два случая са от тази сутрин, когато бяха засегнати жители в района на бул. "Чаталджа", електрозахранвани от извод "Столетов", както и такива, електрозахранвани от извод МЕИ. Единствено благодарение на своевременната намеса на екипите на ЕРП Север повредата беше отстранена в рамките на около час. Често възникват и аварии след дейности на фирми, работещи по мрежата на ВиК.

ЕРП Север апелира към отговорните институции и ангажираните фирми да се подхожда с внимание при всички дейности по подземната структура на града, които биха могли да нарушат целостта на кабелната електроразпределителна мрежа на дружеството. Предварителната координация на изкопните дейности в съответствие с подземната мрежа на ЕРП Север ще предотврати неудобството за клиентите от липсата на електрозахранване поради несъгласувано разкопаване.

Коментари

Новини Варна