IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Енерго
13:00 | 7 септември 2023
Обновен: 20:15 | 28 април 2024

Изградиха нова въздушна мрежа във варненски местности 

Над 270 000 лева е вложило енергото в "Зеленика“, "Боровец Юг" и "Акчелар"

По материала работи: Слав Велев
Изградиха нова въздушна мрежа във варненски местности 

Снимка: ЕРП Север 

С цел подобряване качеството на електрозахранване на своите клиенти Електроразпределение Север успешно реализира няколко обекта като изгради нова електроразпределителна мрежа ниско напрежение в крайградски райони на морската столица. В селищно образувание „Зеленика“ вложените над 2000 метра усукан изолиран проводник както и 1000 метра кабел ниско напрежение ще повишат сигурността на доставяната до клиентите в местността електроенергия. При изпълнението на проекта, чиято стойност е над 100 хиляди лева, са поставени 53 нови стоманобетонни стълба, монтирани са 3 кабелни кутии и един нов кабелен шкаф тип ШК-7.

В местност „Боровец Юг“, разположена в близост до СО „Зеленика“, е изградена нова кабелна електропроводна линия 0,4 kV с обща дължина на изолирания проводник от близо 4000 метра. Същият е монтиран върху 45 стоманобетонни и 45 стоманотръбни стълба. Допълнително е вложен близо 1000 метра кабел ниско напрежение. Инвестицията в СО „Боровец Юг“ възлиза на 140 000 лева.

Третия завършен обект в крайградската част на Варна е за изграждане на нов кабелен електропровод ниско напрежение и удължаване на съществуваща въздушна мрежа с влагане на 710 метра усукан изолиран проводник и 13 нови стоманобетонни стълба в СО „Акчелар“. 

През последните години се наблюдава тенденция на усилено застрояване и разширяване на вилните зони около град Варна и ЕРП Север насочва приоритетно усилия за осигуряване на надеждно електроснабдяване в тези местности, както и за присъединяване на нови обекти. Новоизградената електроразпределителна мрежа е съобразена с географските и климатичните особености на района, като целта е да се намалят до минимум рисковете от възникване на аварии дори и през зимния сезон.

Коментари

Новини Варна