IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Енерго
15:20 | 19 ноември 2023
Обновен: 23:27 | 28 април 2024

Ураганът нанесе много щети по въздушната електроразпределителна мрежа в Североизточна България

Екипите на енергото работят за отстраняване на авариите

По материала работи: Слав Велев
Ураганът нанесе много щети по въздушната електроразпределителна мрежа в Североизточна България

Снимката е илюстративна: Енерго-Про/АРХИВ

Енерго-Про информираха Областна администрация, че „Усложнената метеорологична обстановка вследствие на ураганния вятър през последните часове нанесе много щети по въздушната електроразпределителна мрежа в Североизточна България и причини прекъсвания на електрозахранването в редица населените места. Обстановката с бурните пориви на вятъра все още е много динамична, екипите на ЕРП Север са мобилизирани по места и работят в координация с диспечерските центрове на дружеството за отстраняване на авариите. При необходимост екипите се пренасочват към места с най-големи щети по съоръженията с цел максимално бързо възстановяване целостта на електроразпределителната мрежа и осигуряване на електрозахранване на клиентите.

Екипи на ЕРП работят и в момента усилено по отстраняване на авариите в селища на община Суворово. Възстановено е и електроподаването в с.Калиманци.

По последната информация, постъпила в Областна администрация- Варна, Енерго – Про е уверила заместник областния управител Огнян Рачев, че 24 ЧАСА СЛЕД УТИХВАНЕ НА ВЯТЪРА ЕКИПИТЕ НА ЕРП ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯТ ЕЛЕКТРОПОДАВАНЕТО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НА СЕВЕР ОТ МАГИСТРАЛА ХЕМУС.

Коментари

Новини Варна