IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Пътна обстановка
08:30 | 26 януари 2021
Обновен: 09:28 | 20 април 2024

Затварят едното платно на Аспаруховия мост

Пак е дефектирала фуга. Ремонт ще има, ако не вали

По материала работи: Слав Велев
Затварят едното платно на Аспаруховия мост

От 8 до17 часа днес ще бъде затворено едното платно на Аспаруховия мост. По време на ремонта движението ще се извършва двупосочно в платното за Бургас, съобщават от АПИ. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

 Причината - ремонт на дефектирала фуга,  съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Става дума за участък от около 1,2 км по моста. На тази част от съоръжението не е извършван основен ремонт от построяването му преди повече от 40 години.

От АПИ припомнят, че Аспаруховият мост е в експлоатация от 1976 г. и се състои общо от 11 съоръжения. Основна връзка е на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. През 2016 г. започна поетапното обновяване на моста и досега са ремонтирани съоръжения 1, 2, 3, 4, 5 и 6. През м. г. беше ремонтирано съоръжение 6.

Ремонтът ще се извърши, ако метеорологичните условия позволят, уточняват от пътната агенция.

Пътните настилки в областта са предимно мокри.

Движението по АМ "Хемус" от км 424+440 до км 425+500 посока София се осъществява с повишено внимание поради изграждане на пътна рампа между ул.“Атанас Москов” и северното платно на аутобана. Ограничението на скоростта е до 70 км/ч при км 425+266. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

 

Коментари

Новини Варна