IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Пътна обстановка
12:00 | 14 февруари 2021
Обновен: 07:15 | 23 април 2024

АПИ: Камиони да не тръгват за Гърция

Само във Варна, Силистра, Добрич и Разград не вали сняг

По материала работи: Слав Велев
АПИ: Камиони да не тръгват за Гърция

Всички пътища са проходими при зимни условия, затворени пътища нямаме. Това каза на брифинг за актуалната обстановка след обилния и продължаващ снеговалеж инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, предаде БНР.

„Цяла нощ колегите и всички машини от пътноподдържащите фирми са били на терен. Имахме на терен над 900 машини. Имаше частични затваряния на определени участъци за снегопочистване”, каза Досев.

В момента над 900 са машините, които работят в цялата страна.

Апелът ни към водачите на тежки автомобили е да отложат пътуванията си до Гърция, тъй като властите там наложиха ограничения, казаха още от АПИ.

Към момента граничния пункт при Гоце Делчев остава затворен и за леко, и за тежкотоварни автомобили. Този при Кулата е затворен за МПС-та над 3,5 тона. Това ни кара да отправим призив към водачите на тежки автомобили, които възнамеряват да пътуват към Гърция, просто да отложат пътуванията си до отваряне на граничния пункт, за да не се налага да изчакват в аварийните ленти и в снега, каза още Досев.

Той заяви, че в момента у нас няма затворени проходи. Всички проходи са проходими при зимни условия, като възнамеряваме да въведем ограничение за движение на тежки МПС-та през Хаинбоаз, като ограничението ще бъде колите да бъдат с вериги, заяви той.

Областите, в които не вали сняг са само Силистра, Добрич, Варна и Разград. Очакваме скоро и там да завали сняг. Снеговалежът очакваме да спре в следобедните часове, така че дотогава мобилизацията ще е пълна и колегите правят всичко възможно, за да постигнат една проходимост на пътищата при зимни условия, посочи той.

През нощта, по времето докато беше ограничено движението на магистрала „Тракия” за снегопочистване, пак имаше навлезли в магистралата недобросъвестни водачи, които удължиха периодите на затваряне с над час, посочи Иван Досев.

АПИ отново отправиха апел водачите на всички видове МПС-та да тръгват подготвени за зимните условия и заредени с голяма доза търпени.

  

Коментари

Новини Варна