IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Пътна обстановка
14:30 | 6 март 2021
Обновен: 01:09 | 26 април 2024

АПИ: Иде сняг! Шофьорите да внимават в планините и Североизточна България

През деня над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време

По материала работи: Слав Велев
АПИ: Иде сняг! Шофьорите да внимават в планините и Североизточна България

Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че в планинските райони е възможно дъждът да преминава в сняг, Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. 

След обяд с умерен до силен вятър от северозапад, в Източна България от североизток ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи дъжд, в североизточните и планинските райони и сняг. Максималните температури ще са от 3°-4° в Североизточна България до 12°-13° в южните райони. България. До полунощ преваляванията почти навсякъде ще спрат и вятърът ще стихне. След полунощ от запад облачността ще се разкъсва и намалява. През деня над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, повече облаци ще има над източните райони. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните между 6° и 11°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Във Варна през нощта срещу неделя облачността постепенно ще намалява, вятърът ще отслабне, във вътрешността на много места до стихване. Минималните температури ще се понижат и ще са от минус 3 до плюс 2 градуса. През деня ще има променлива облачност, вятърът ще се преориентира от югоизток. Максималните температури за Варна най-често ще са 5-8 градуса. Вълнението ще спадне до 2 бала, утре вечер по Северното Черноморие ще се увеличи до 2-3 бала. Температура на морската вода от 7 до 9 градуса.

 

Коментари

Новини Варна