IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Пътна обстановка
12:45 | 15 март 2021
Обновен: 13:07 | 20 април 2024

Вижте къде ремонтират пътища във Варненско

Работи се по над 140 километра от републиканските пътища в област Варна

По материала работи: Слав Велев
Вижте къде ремонтират пътища във Варненско

Ремонтират над 140 километра от републиканските пътища в област Варна. Това съобщи пред Радио Варна директорът на Областно пътно управление във Варна Румен Илиев.

Работата по девет от пътните участъци тях е започнала още през миналата година и трябва да приключи до края на есента, съобщиха от Агенция Пътна инфраструктура, уточни той и подчерта, че третокласната пътна мрежа е много важна, защото свързва минимум 4 или 5 села в едно с републиканската пътна мрежа.

В момента в превантивен ремонт са девет обекта на територията на областта и до края на септември трябва да бъдат приключени, конкретизира Илиев. Ремонтните работи са на обща стойност близо 118 милиона лева.

Най-мащабни са ремнтите по първокласните пътища 1-2 и 1-9. Първият е от границата на област Варна с Шумен до гробищния парк. Става въпрос за отсечка от 51 километра, чийто ремонт е на стойност 48 милиона лева. Вторият първокласен път е т.нар северно платно от Слънчев бряг до спирка Евксиноград и Долна Трака. Стойността на тази отсечка е 1 милион и 600 000 лева.

Другите предстоящи ремонти, за които разказва Румен Илиев са в община Вълчи дол и включва селата Добротич, Михалич, Искър.

- Калиманци Изгрев, Левски, Суворово, Ветрино

- Панорамен път от Баир баши до Куманово

- от Харамията до село Здравец, Аврен, Синдел

- От Генерал Киселово до границата с Добрич

- от Владимирово до границата с Добрич и Балчик

Още за ремонтите в областта чуйте в репортажа на Даниела Стойнова

 

Коментари

Новини Варна