IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Пътна обстановка
15:30 | 11 април 2021
Обновен: 21:19 | 28 март 2024

Ремонтират пътя Кардам – Ген. Тошево, без трасето в селото

По отсечката преминават всички коли и камиони от и за Румъния

По материала работи: Слав Велев
Ремонтират пътя Кардам – Ген. Тошево, без трасето в селото

Започна ремонт на общо 7,7 км от второкласния път II-29 Генерал Тошево – ГКПП Кардам, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ в отговор на запитване на Про Нюз Добрич.

Ремонтните работи обхващат участъците от Генерал Тошево до Кардам /с дължина 5,7 км/ и между Йовково и ГКПП „Кардам“ /с дължина близо 2 км/. Ремонтните дейности започнаха на 1 април с подготовка и разчистване на крайпътната растителност в отсечката между Генерал Тошево и Кардам.

Ремонтът включва усилване на пътното основа, където е необходимо, полагане на нова асфалтобетонова настилка, подобряване на отводняването, хоризонтална маркировка, нови ограничителни системи и пътни знаци. Ще бъде ремонтиран и  жп надлез в участъка Генерал Тошево – Кардам.

Строителните дейности ще се извършват на малки участъци от 50 метра, като трафикът ще преминава в лентата, в която не се работи, и ще се регулира със светофарна уредба и сигналисти. Предвижда се те да завършат до края на октомври т.г.

Пътят от границата до Генерал Тошево не е ремонтиран от 2003 г. 11 години са били извършени кърпежи. Шофьори редовно пукат гуми. Дори румънците се предупреждават едни други, че пътят след преминаването на границата е в окаяно състояние.

Живеещи в село Кардам обаче алармираха, че ремонтът изключва участък от около 5 километра, които са на територията на населеното място. Те обаче ни изпратиха снимки, от които става ясно какво е състоянието на пътя там – осеян с огромни дупки, асфалтовото покритие е в ужасно състояние. Те недоумяват защо ремонтът изключва този участък, като през него преминават всички влизащи в страната ни превозни средства.

Пътят ГКПП Кардам – Генерал Тошево – Добрич – Варна е основният, по който преминават леките автомобили, които влизат в страната ни от Румъния и се отправят към българското Черноморие. По него преминават и товарните автомобили, които отиват към пристанището във Варна.

Уточнение: Асфалтовият междуселищен път минава по стоманобетонна мостова конструкция м/у  гр. Генерал Тошево и с. Кардам над жп линия жп гара Повеляново - жп гара Кардам

 

Коментари

Новини Варна