Варна 16°
fallback
Пътна обстановка
16:10 | 15 април 2021
Обновен: 09:55 | 30 април 2024

До месец ще е готов проектът за цялостен ремонт на Аспаруховия мост

От АПИ са поръчали изцяло нова фуга, която предстои да бъде монтирана

По материала работи: Слав Велев

До 15 май ще бъде готов проектът за цялостния ремонт на Аспаруховия мост. Това каза за Радио Варна директорът на Областното пътно управление във Варна - Румен Илиев. Той каза още, че до 16 часа днес ремонтът на фугата ще приключи и нормалната организация на движение ще бъде възстановена. По думите му ремонтните дейности се налагат заради неиздържливи заварки, като посочи, че фирмите не дават гаранция за тяхната устойчивост.

Подробностите чуйте ТУК

Днешният ремонт на авариралата за пореден път фуга на Аспаруховия мост ще разреши проблема само временно и престои част съоръжението отново да бъде затворено заради проблемния участък. Това ще стане, за да бъде монтирана изцяло нова фуга, която вече е поръчана от агенция „Пътна инфраструктура”, съобщи в предаването „Зала Пленарна” по Дарик зам.-кметът на Варна Христо Иванов. Той добави, че в скоро време трябва да е готов и проектът за цялостен ремонт на Аспаруховия мост.

В момента АПИ и общината уточняват въпросите за тролейната мрежа, за обособяването на алеи за пешеходци и велосипедисти, както и за изграждането на системи за управление на трафика, за контрола на скоростта и за видеонаблюдение.  

Втори мост над Варненското езеро ще е възможен като връзка между магистралите „Черно море” и „Хемус”. В момента се работи върху идеен проект за трасето на „Черно море”, който ще посочи мястото на бъдещото съоръжение.  

Христо Иванов очаква до две години да бъде изградена естакадата в местността Трифон Зарезан, която ще възстанови панорамния път между Варна и курорта „Златни пясъци”. Отсечката е затворена от 16 години заради свлачище. Съоръжението ще бъде изградено от АПИ, с която Община Варна ще сключи споразумение.  

Във Варненското езеро в момента няма изтичане на отпадни води. Те преминават през временно поставената тръба. Община Варна търси фирма с необходимото оборудване, която да прокопае траншеята за постоянния тръбопровод, каза още Иванов.

Над 30 междублокови пространства във всички райони на Варна се облагородяват в момента. Приключват и довършителните дейности по връзката на улица „Атанас Москов” с магистрала „Хемус”, както и на улиците „Братя Бъкстон” и „Д-р Анастасия Железкова”. 

Целият разговор с инж. Христо Иванов чуйте ТУК

Автор на статията:
Слав Велев
варна ремонт Аспаруховия мост апи Христо Иванов фуга румен илиев аспарухов мост задръствания
0 коментара
fallback
fallback