IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Пътна обстановка
09:00 | 10 май 2021
Обновен: 11:38 | 22 април 2024

Кошмар на Кулата: Проверка за COVID сертификати затапи границата

Над 400 000 коли се завърнаха в София в неделя

По материала работи: Слав Велев
Кошмар на Кулата: Проверка за COVID сертификати затапи границата

Дълги опашки на влизане в България на граничния пункт Кулата се образуваха вчера по време на „голямото завръщане“ след великденските празници. По искане на РЗИ на всички хора, които влизаха в страната ни, се проверяваха сертификатите за поставена срещу COVID-19 ваксина.

Служител на здравните власти снимаше всеки сертификат, за да го провери. Автобусите и автомобилите бяха спирани и хората се сваляха от тях, за да се наредят на опашка, където чакат с часове. От Гранична полиция обясниха, че проверката не се прави за първи път и че е в правомощията на Районната здравна инспекция, съобщи bTV.

Засилен трафик по основните направления в посока София отчете полицията след поредицата от почивни дни.

"Равносметката за великденските празници показва, че досега са загинали 18 души по пътищата. Доста са нарушенията, свързани с алкохола. Доста са нарушенията по тази линия. Колкото и да апелирахме и да обявявахме, че всички камери са на пътя, имаме доста нарушения на скоростните режими", коментира инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

Над 400 000 автомобила се върнаха в столицата в неделя, а причината за това е сливането на почивните дни. Най-натоварено беше движението по магистрала "Тракия". Натоварено бе движението и по другата магистрала - "Хемус". Над 130 000 са автомобилите, които влязоха в столицата оттам.

Заради катастрофа там временно бе блокирано движението при 22 километър "Хемус" в посока София, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Автомобилите бяха отклонявани по обходен маршрут на пътен възел "Витинска река" и при с. Чурек се включваха отново на магистралата.

От АПИ препоръчаха като алтернативен маршрут на "Хемус" да се използва пътят през Искърското дефиле, а на "Тракия" - Подбалканският път. Силен трафик имаше и по АМ "Струма".

"Най-сериозен беше обаче проблемът на автомагистрала "Тракия“, тъй като през нея преминаха над 230 хиляди автомобила. Колона от автомобили се образува и по обходния път на ремонтиращия се 23-километров участък на магистралата.

Коментари

Новини Варна