IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Пътна обстановка
15:00 | 18 август 2021
Обновен: 17:18 | 17 април 2024

Започна асфалтирането на пътя за Кичево

Цялостният ремонт ще приключи до 10 дни, обещават от фирмата изпълнител

По материала работи: Слав Велев
Започна асфалтирането на пътя за Кичево

Снимка: Фейсбук/Костадин Костадинов

Започна асфалтирането на пътя за село Кичево, който от няколко месеца е в ремонт, видя репортер на Радио Варна. Пътната отсечка е 20 км. като половината от нея е завършена. Цялостния ремонт на пътя ще приключи до 10 дни, съобщиха от фирмата изпълнител на обекта.

Проблемите пред туристическия бранш през този сезон са свързани както с несигурността какви мерки ще определи държавата заради пандемията, така и с ремонти на пътища, които затрудняват придвижването на туристите. Това коментира за Радио Варна Илин Димитров, председател на туристическата камара в морската столица. Той смята, че  не е било необходимо точно пътят за село Кичево да бъде ремонтиран, тъй като е бил в добро състояние, за разлика от други пътни участъци.

Димитров коментира и действията на Министерството на туризма и определи като пожително въвеждането на зелените коридори и договорката с Румъния да се пътува до България без тестове. Сега можем да сключим подобни споразумения с много други държави и същото може да се направи с Полша, Молдова, Украйна, както и за Турция. По този начин ние ще имаме по-голям поток туристи.

"Не съм съгласен, че един супермаркет е по-малко рисков от един ресторант, а супермаркетите са пълни.", каза още Илин Димитров.

Чуйте целият разговор на Даниела Стойнова с Илин Димитров ТУК

Коментари

Новини Варна