IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Пътна обстановка
09:30 | 6 януари 2022
Обновен: 03:30 | 17 април 2024

Тир нагъна оградата на "Тракия", блъсна се в бетонен блок и се обърна

Зад волана на тежкия МАН е бил 43-годишен мъж

По материала работи: Ставри Таргов
Тир нагъна оградата на "Тракия", блъсна се в бетонен блок и се обърна

Снимката е илюстративна

Десетки метри от заградителните съоръжения по трасето на АМ „Тракия“ са били разбити при пътен инцидент с тир, който е катастрофирал вечерта на 3 януари в района на км 217 по автомагистралата.

Зад волана на тежкия МАН е бил 43-годишен мъж, който по неизвестни причини се е отклонил по посоката си на движение, блъснал се в бетонно съоръжение и се преобърнал.

Водачът е получил различни наранявания и е настанен за лечение в старозагорско болнично заведение, без опасност за живота. Тестван е за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Нанесени са значителни имуществени вреди по МПС и пътната инфраструктура. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1 б."а" от НК, уточняват от ОД на МВР - Стара Загора.

Междувременно от ведомството информират, че от 23 декември до 2 януари на територията на старозагорска област се е провела специализирана полицейска операция по безопасността на движението с насоченост "алкохол, наркотици, неправоспособност". Проверени са били 1209 МПС, извършени са проверки на 1493 лица, съставени са 483 глоби с фиш и са съставени 73 АУАН, като от тях 23 са за нарушения на пешеходци, 173 - за нарушение на пътни знаци и маркировка, 36 - за неизползването на обезопасителен колан, 4 - за неправоспособни водачи и 8 за употреба на алкохол.

В 4 случая е установена употреба на наркотични вещества, 6 от водачите са били без застраховка гражданска отговорност, а 11са използвали мобилен телефон по време на движение, съобщава Glasnews.bg.

Коментари

Новини Варна