IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Пътна обстановка
13:15 | 24 януари 2022
Обновен: 17:43 | 27 март 2024

Пусни мигача бе, ей! Действията, които най-много дразнят шофьорите са...

Неизползването на сигнализация е лидер в класацията, сочи проучване

По материала работи: Слав Велев
Пусни мигача бе, ей! Действията, които най-много дразнят шофьорите са...

Кои действия на участници в движението най-много дразнят шофьорите? Отговор на този въпрос дава проучване на медийния холдинг Rambler&Co, в което са участвали повече от 10 000 водачи от различни региони, обобщава AutoMedia.

Оказва се, че шофьорите най-много се дразнят, когато техните колеги не използват мигач. Това е посочено от 13% от респондентите. На второ място се нарежда засичането от друг автомобил (11%), а на трето – неправилното паркиране, при което се пречи на преминаването на други коли (10%). Непосредствено след това се нарежда изпреварването в насрещната лента, за да не се чака (9%).

„Оказва се, че най-малко от анкетираните се дразнят, когато някой ги помоли с присветване на фаровете да му отстъпят място на пътя (3%), а също така и движението зад автомобил със специален режим (3%)“, се казва в изследването, което е публикувано от Autonews.

Пешеходците също не са подминати, като най-често те дразнят шофьорите с използването на телефон, докато пресичат (23%). Следа пресичане на забранено място (19%) и игнориране на светофара (13%). В същото време 12% от водачите се оплакват от непредсказуемите действия на пешеходците, а 11% - от велосипедистите.

В изследването се посоча също, че включването на аварийните като „благодарност“ за отстъпване място на пътя се оценява от 36% от запитаните. За 25% е достатъчен само извинителен жест с ръка. Според 19% най-доброто решение в случая е възможно най-бързо да бъде освободен пътя, а само 5% настояват за извинение с думи.

Още новини от света на автомобилите ще откриете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна